Izaberite stranicu

Одржане радионице „Комуницирајмо-Let’s communicate“

 

У оквиру Научног клуба РЦ Чачак, током јесењег циклуса школске 2022/23. год, наставнице  Основне школе за образовање одраслих Чачак, Тања Вучићевић и Љиљана Козодер су, са полазницима Образовног центра „Свети Сава“ и са ученицимаОШ „Свети Ђакон Авакум“ у Трнави, реализовалерадионице под називом „Комуницирајмо-Let’s communicate“ .

 

  У Образовном центру „Свети Сава“ наставнице су, са децом која усавршавају енглески језик, одржале радионицу „Недостатак комуникације међу младима“. Том приликом је представљен иновативни метод: „Playtogain“ картице које су преузете из ПУМО програма. Деца су била одушевљена иновативним методама и активно су учествовала у радионици.

Следеће две радионоце су реализоване у одељењима 7. и 8. разреда ОШ „Свети Ђакон Авакум“ у Трнави. Ученици подељени у групе састављали су приче на енглеском и српском језикууз употребу „play 2 gain“ картица. Тумачили смо стране изразе и често коришћене скраћенице у комуникацији међу младима данас.

 

Деца су активно учествовала у раду, комуницирали, уважавали  наше сугестије и исте примењивали у задатим активностима.

 

Крајњи резултат биле су успешно састављене занимљиве приче. Деца су сарађивала у оквиру групе и вежбала комуникацију.

 

Реализаторима остаје снажан утисак и убеђење да ће стечена знања и вештинепримењивати у циљу унапређења будуће  узајамне комуникације.